loading...

همه چیز از همه جا

بازدید : 25
شنبه 13 آبان 1402 زمان : 15:26

صادرات خاویار به دلیل ارزش و اهمیت آن، مطمئنا به دقت و توجه بیشتری هم نیاز خواهد داشت. ارزش بالای غذایی خاویار و قرار گرفتن ماهی های خاویاری در بین گونه های در حال انقراض باعث شده که افراد برای تولید و صادرات آن به مجوزهای داخلی و خارجی متعددی نیاز داشته باشند. در این مقاله شما را با این مجوزها و صفر تا صد صادرات خاویار آشنا خواهیم کرد. همچنین اگر می خواهید با انواع خاویار صادراتی ایران آشنا شوید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

معرفی قوانین صادرات خاویار به نقاط مختلف جهان

قوانین تجارت خاویار، بسته به کشوری که صادرات به آن انجام می‌شود، ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد. اما از بعضی قوانین مثل گرفتن مجوز صادرات از سازمان شیلات، محدودیت ارسال خاویار تا 5 کیلوگرم و تضمین کیفیت و اصیل بودن، تقریبا برای همه ثابت است.

آشنایی با بهترین کشورها برای صادرات خاویار و قوانین آن‌ها

کشورهای آسیایی یکی از طرفداران خاویار ایرانی محسوب می‌شوند و برای این محصول ارزش خاصی قائل هستند؛ بنابراین برای تجارت در تایلند یا ارسال خاویار به ژاپن در حالت ایده‌آل، باید به قوانین و ضوابط خاص این کشورها توجه کنید. برای مثال ژاپن به محموله خاویاری اجازه ورود می‌دهد که فقط نمک خالص (NaCl) به‌عنوان نگهدارنده به آن اضافه شده باشد.
قوانین اروپا اما کمی متفاوت‌تر است. آلمان یکی از شرکای مهم تجاری در زمینه صادرات محصول خاویار برای ایران محسوب می‌شود. بخش قابل‌توجهی از خاویار ایران به کشور آلمان فرستاده می‌شود و سپس آلمان این محصول را در سایر کشورهای اروپایی همچون انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه پخش می‌کند.
برای فروش خاویار به اروپا معمولا از الگو CFR استفاده می‌شود. در این الگو تاجر محصول را با روش حمل و نقل هوایی به کشور مقصد ارسال می‌کند و سایر اقدامات، مثل ترخیص از گمرک و ارسال به انبار برعهده خود واردکننده خواهد بود. واردکنندگان باید توجه داشته باشند که باتوجه‌به گرانبها بودن این محصول و جلوگیری از افت کیفیت آن، باید مراحل ترخیص خاویار با سرعت بیشتری نسبت به سایر کالاهای صادراتی انجام شود.
در زمینه استفاده از مواد نگهدارنده، قوانین اروپا به سفت و سختی قوانین کشورهای آسیایی نیست. صادرکنندگان می‌توانند برای ارسال خاویار به اروپا، علاوه‌بر نمک خالص از مواد نگهدارنده‌ای همچون اسید بوریک و بوراکس هم استفاده کنند.

برای صادرات خاویار ایرانی باید چه مراحلی را پشت سر بگذاریم؟

اولین نکته مهمی که باید برای صادرات محصول خاویار به آن توجه کنید، محدودیت وزنی در نظر گرفته شده برای صادرات این محصول است. صادرات ماهیان خاویاری باتوجه‌به هزینه‌های بسته‌بندی و بالا بودن هزینه حمل و نقل هوایی، نباید وزن محصول کمتر از 5 کیلوگرم باشد. در غیر این‌صورت صادرات محصول برای خریدار و فروشنده صرفه اقتصادی چندانی نخواهد داشت. بعد از در نظر گرفتن این نکته، باید مراحل زیر را برای تجارت خاویار انجام دهید:
• برای اینکه فعالیت خود را به‌عنوان صادرکننده خاویار آغاز کنید، به یک شرکت ثبت شده با سرمایه داخلی مشخص نیاز دارید.
• سپس برای پیدا کردن مشتری و ارائه مناسب محصول، باید بازاریابی و مارکتینگ مناسب در کشورهای هدف انجام شود.
• در مرحله بعد برا اینکه صادرات موفقی داشته باشید، باید قوانین بازار کشور هدف و هزینه‌های جانبی برای ارائه محصول را به‌خوبی بشناسید. یکی از مواردی که می‌توانید در بین مراحل صادرات ماهیان خاویاری و کمک به افزایش فروش انجام دهید، راه‌اندازی وب‌سایت برای معرفی خدمات و ارائه جامع محصولات به مشتریان است.
• از مراحل پایانی برای صادرات ماهیان خاویاری، قیمت‌گذاری محصول است. قیمت‌گذاری یکی از موارد حساس و مهم در فرآیند صادرات محسوب می‌شود و باید با دقت بسیار انجام شود.
• آخرین مرحله در صادرات این محصول که باید به آن توجه کنید، شرایط بسته‌بندی و نگهداری خاویار است. شرایط نگهداری باید به‌گونه‌ای باشد که به کیفیت خاویار صادراتی خدشه‌ای وارد نشود.
بعد از انجام این مراحل و کسب مجوز و گواهی‌های لازم، محصولات در یخ خشک قرار داده شده و برای ارسال به مقصد آماده می‌شوند.

دریافت مجوزهای ضروری برای صادرات خاویار

برای صادرات محصول خاویار قبل از هر چیز به برگه مجوز صادرات نیاز دارید. در این برگه اجازه صادرات ماهیان خاویاری و تخم این ماهی‌ها به صادرکننده داده می‌شود. ماهیان خاویاری یکی از گونه‌های در حال انقراض هستند، به‌ همین خاطر برای صادرات این محصول باید چند مجوز مختلف تهیه کنید که شامل مجوز سایتس (CITES)، مجوز دامپزشکی، مجوز قرنطینه، مجوز حمل و اخذ گواهی از اتاق بازرگانی می‌شود.

سایتس، یکی از مجوزهای الزامی برای صادرکنندگان خاویار

مجوز سایتس (CITES) یک برگه است که برای محافظت از ماهیان در حال انقراض صادر می‌شود. در نتیجه فقط مراکزی که پرورش ماهی خاویاری دارند و این مجوز را دریافت کرده باشند، اجازه دارند در زمینه صادرات ماهیان خاویاری فعالیت کنند. همه ماهی‌هایی که در این مراکز نگهداری می‌شوند، باید یک ریزتراشه در بدن خود داشته باشند. این ریزتراشه به‌عنوان شماره شناسه ماهی محسوب می‌شود که در سازمان سایتس ثبت شده است. همه کشور‌هایی که قصد صادرات و تولید ماهی خاویاری دارند، برای دریافت مجوز باید عضو این کنوانسیون باشند. مجوز سایتس انواع مختلفی دارد. این مجوزها شامل سایتس مزرعه، سایتس مرکز فرآوری و بسته‌بندی و سایتس صادرات می‌شوند.

ایران چند مدل خاویار صادر می‌کند؟

خاویار انواع مختلفی دارد که شناخته‌شده‌ترین نوع آن خاویار سیاه است. علاوه‌بر این نوع خاویار، خاویار طلایی و قرمز هم وجود دارد. دریای خزر زیستگاه ماهیان خاویاری متنوعی است. از مهم‌ترین انواع خاویار در ایران که به کشورهای دیگر صادر می‌شوند، به خاویار فشرده، آرایشی، بری، کلاسیک، آسترا و بلوگا می‌توان اشاره کرد. در این میان بلوگا خاص‌ترین و باکیفیت‌ترین نوع خاویار در جهان است. صادرات گچ و خاویار از پر‌سودترین تجارت‌ها برای بازرگانان ایرانی محسوب می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین مجوز‌های این امر، سایتس است که نشان می‌دهد خاویار، پرورشی بوده و برای تولید آن از ماهیان خاویاری وحشی دریاها استفاده نشده است. این قانون، برای حمایت از گونه‌های در خطر انقراض تصویب شده است. مجوز سایتس، 2 شکل دارد:

  1. مجوز export: برای فروشنده و شرکت صادرکنندهٔ خاویار صادر می‌شود؛
  2. مجوز Cites import: برای مشتری صادر می‌شود تا او از پرورشی و مجاز بودن خاویار خریداری‌شده، اطمینان حاصل کند.

صادرات خاویار

مرحله بعد از دریافت مجوز صادرات خاویار ایران، چیست؟

بعد اخذ مجوزهای لازم جهت صادرات، لازم است تا خاویار را در بسته‌بندی‌های استاندارد، آمادهٔ فروش به بازار جهانی کرد. بسته‌بندی مرغوب، از فساد خاویار جلوگیری کرده و آن را به بهترین‌ شکل، به مقصد می رساند. اتخاذ استراتژی بازاریابی صحیح در بازار جهانی و پر از رقیب‌های قدرتمند (مانند هولدینگ‌های چینی و روسی)، نقش زیادی در فروش و قیمت‌گذاری خاویار مرغوب ایرانی دارد.

با تدوین یک برنامهٔ درست برای فروش محصول در خارج از مرزهای ایران، مشتریان سراسر جهان محصول مورد نظر را پیدا کرده و خرید خود را انجام می‌دهند. بعد از بازاریابی و بسته‌بندی محصولات، باید حتماً هماهنگی‌های لازم جهت ترخیص در کشور مقصد نیز انجام شود.

صادرات خاویار از ایران به کدام کشورها صورت می‌گیرد؟

شهرت و کیفیت خاویار ایرانی در بازارهای جهانی، باعث شده است تا حجم زیادی از خاویار تولیدی داخلی به سادگی به سایر کشورها صادر شود. خاویار صادراتی ایران به کشورهای مختلف اتحادیهٔ اروپا، مانند آلمان، بلژیک، ایتالیا، انگلیس، اسپانیا و فرانسه و کشورهای همسایه، مانند عمان، قطر و امارات و کشورهای دیگری همچون ژاپن، کره جنوبی، روسیه و کانادا عرضه می‌شود.

حجم زیادی از خاویار صادراتی ایران، متعلق به کشورهای اروپایی بوده و تقریباً هر کیلو خاویار در این کشورها، به قیمت حدود 2200 یورو به فروش می‌رسد. باید توجه داشته باشید که صادرات خاویار به کشورهای مختلف، تابع قوانین و میزان تقاضای آن‌ کشورها است.

همهٔ کشورها خواهان مرغوب‌ترین و بهترین نوع خاویار پرورشی هستند؛ بنابراین با پرورش علمی و دقیق این جانوران در شرایط مطلوب، می‌توان مشتریان دائمی زیادی در جهان پیدا کرد.

قیمت خاویار صادراتی چقدر است؟

قیمت برندهای مختلف خاویار در ایران، با توجه به نوع، وزن، اندازهٔ دانه‌ها و رنگ آن‌ها متفاوت است. به طوری که در سال 140۱، شروع قیمت 30 گرم خاویار سوروگا از 750 هزار تومان و در خاویار بلوگا امپریال درجه یک، تا 1,150,000 تومان متغیر بوده است.

قیمت خاویار صادراتی در کشورهای دیگر، با توجه به نوسانات ارزی، قیمت حمل و نقل و شرایط اقتصادی کشورهای مختلف، تغییر می‌کند. هر چه خاویار از نوع باکیفیت‌تر و کمیاب‌تری باشد، قیمت بیشتری خواهد داشت. در این میان، برندینگ نیز نقش پررنگی دارد. برندهای معروف، همواره کیفیت محصولات خود را در بالاترین سطح نگه داشته، قیمت بالاتری دارند و خریداران بیشتری نیز جذب می‌کنند.

چه نوع خاویاری از ایران به کشورهای دیگر صادر می‌شود؟

صید ماهیان خاویاری وحشی از دریای خزر، به دلیل صید بی رویه در گذشته و خطر انقراض این ماهیان گران‌قیمت، ممنوع شده است. بنابراین، ایران و دیگر مناطق جهان، به پرورش این محصول روی آورده‌اند.

ایران نیز مانند سایر رقبای بزرگ خود (مانند چین و روسیه)، خاویار مرغوب و باکیفیت جهانی خود را در قالب شرکت‌های متعدد و در شهرهای مختلفی که زیرساخت لازم برای پرورش ماهی خاویاری را دارد، تولید می‌کند.

انواع خاویارهای تولیدشده در ایران، خاویار بلوگا، خاویار آسترا، خاویار سوروگا، خاویار بری یا سیبری و خاویار هیبریدی هستند. بلوگا یکی از معروف ترین و بهترین خاویارهای جهان است که در ایران تولید شده و به سایر نقاط دنیا، صادر می‌شود. خاویار بلوگا، همچنین قیمت بیشتری نسبت به سایر گونه‌ها دارد.

چه هزینه‌هایی برای صادرات خاویار باید پرداخت شود؟

همان طور که گفتیم برای صادر کردن خاویار نیز مانند تمام محصولات صادراتی دیگر، نیاز به اخذ مجوزهایی داریم. دریافت این مجوزها، هزینه‌بر خواهد بود. خریداران در سراسر دنیا، تنها به محصولاتی اطمینان دارند که مجوزهای بین‌المللی را کسب کرده باشند. بنابراین، صادرات در چهار چوب قانون و مقررات ملی و جهانی، موجب فروش بهتر و مطمئن‌تری می‌شود.

نحوه بسته‌بندی خاویار صادراتی ایران به چه صورت است؟

انواع خاویار صادراتی، باید در بسته‌بندی‌های مرغوب صادر شوند تا کیفیت آن‌ها در هنگام حمل و نقل، کاملاً حفظ شود. بسته‌بندی‌های خاویار پلمپ شده ایرانی، معمولاً در سایز‌های مختلف و از کم‌ترین وزن 10 گرمی تا بیشترین وزن 125 گرمی صادر می‌شوند.

خاویار، یک مادۀ غذایی لوکس و گران‌قیمت دریایی محسوب می‌شود. بنابراین باید توجه ویژه‌ای به طراحی قوطی‌های آن شده و طرحی شیک، زیبا و باکیفیت داشته باشد. اعتقاد بر این است که یک تولیدکنندۀ عالی، هزینه و دقت زیادی برای طراحی بسته‌بندی محصولات خود خرج می‌کند.

بنابرین قوطی‌های باکیفیت خاویارهای ایرانی در فروشگاه‌های خارجی، چشمگیر بوده و می‌توانند بر میزان فروش، تاثیر خوبی داشته باشند. قوطی‌های خاویار، توسط دستگاه و به صورتی پر می‌شوند که فلش‌های روی بدنه و سرپوش، با هم منطبق باشند. پس از فرآوری خاویار و پر شدن قوطی، فشار یکنواختی روی سرپوش وارد خواهد شد تا هوای داخل قوطی، خارج شود.

در مرحلۀ بعد، قوطی‌های پر و بسته‌بندی شده، به سمت بدنه و روی میز مخصوص شیب‌دار چیده می‌شوند. به این مرحله، «شوراب‌گیری» گفته می‌شود. بعد از شوراب‌گیری، دوباره به سرپوش‌ها فشار وارد می‌شود تا هواگیری شوند.

سپس، 4 تا 5 قوطی را به صورت ستونی و به مدت 2 الی 5 ساعت، روی هم قرار می‌دهند. در آخر، دوباره روی قوطی‌ها فشار وارد می‌کنند تا فرآیندهای شوراب‌گیری و هواگیری، مجدداً انجام شوند.

صادرات خاویار در ایران، چه جایگاهی دارد؟

در سال‌های اخیر، تولید خاویار در ایران تا حد زیادی افزایش داشته و توانسته جایگاه خوبی در جهان پیدا کند. شرکت‌های زیادی در این زمینه فعال هستند که با صادرات خاویار مرغوب، ارز بالایی وارد کشور می‌کنند.

به گزارش ایسنا، میزان صادرات خاویار ایرانی در سال 1399، حدود 6 میلیون دلار و ماهی خاویاری، 10 میلیون دلار بوده است. به طور کلی، در سال گذشته 12 تن خاویار تولید شده که از این میزان، تنها در حدود 45 درصد آن (یعنی 5/4 تن) به سایر کشورها صادر شده است. 55 درصد باقی‌مانده، در داخل کشور به صورت خوراکی و مقداری از آن نیز به عنوان خاویار درجه دو یا سه، در محصولات آرایشی و بهداشتی مصرف می‌شود.

صادرات خاویار به دلیل ارزش و اهمیت آن، مطمئنا به دقت و توجه بیشتری هم نیاز خواهد داشت. ارزش بالای غذایی خاویار و قرار گرفتن ماهی های خاویاری در بین گونه های در حال انقراض باعث شده که افراد برای تولید و صادرات آن به مجوزهای داخلی و خارجی متعددی نیاز داشته باشند. در این مقاله شما را با این مجوزها و صفر تا صد صادرات خاویار آشنا خواهیم کرد. همچنین اگر می خواهید با انواع خاویار صادراتی ایران آشنا شوید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

معرفی قوانین صادرات خاویار به نقاط مختلف جهان

قوانین تجارت خاویار، بسته به کشوری که صادرات به آن انجام می‌شود، ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد. اما از بعضی قوانین مثل گرفتن مجوز صادرات از سازمان شیلات، محدودیت ارسال خاویار تا 5 کیلوگرم و تضمین کیفیت و اصیل بودن، تقریبا برای همه ثابت است.

آشنایی با بهترین کشورها برای صادرات خاویار و قوانین آن‌ها

کشورهای آسیایی یکی از طرفداران خاویار ایرانی محسوب می‌شوند و برای این محصول ارزش خاصی قائل هستند؛ بنابراین برای تجارت در تایلند یا ارسال خاویار به ژاپن در حالت ایده‌آل، باید به قوانین و ضوابط خاص این کشورها توجه کنید. برای مثال ژاپن به محموله خاویاری اجازه ورود می‌دهد که فقط نمک خالص (NaCl) به‌عنوان نگهدارنده به آن اضافه شده باشد.
قوانین اروپا اما کمی متفاوت‌تر است. آلمان یکی از شرکای مهم تجاری در زمینه صادرات محصول خاویار برای ایران محسوب می‌شود. بخش قابل‌توجهی از خاویار ایران به کشور آلمان فرستاده می‌شود و سپس آلمان این محصول را در سایر کشورهای اروپایی همچون انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه پخش می‌کند.
برای فروش خاویار به اروپا معمولا از الگو CFR استفاده می‌شود. در این الگو تاجر محصول را با روش حمل و نقل هوایی به کشور مقصد ارسال می‌کند و سایر اقدامات، مثل ترخیص از گمرک و ارسال به انبار برعهده خود واردکننده خواهد بود. واردکنندگان باید توجه داشته باشند که باتوجه‌به گرانبها بودن این محصول و جلوگیری از افت کیفیت آن، باید مراحل ترخیص خاویار با سرعت بیشتری نسبت به سایر کالاهای صادراتی انجام شود.
در زمینه استفاده از مواد نگهدارنده، قوانین اروپا به سفت و سختی قوانین کشورهای آسیایی نیست. صادرکنندگان می‌توانند برای ارسال خاویار به اروپا، علاوه‌بر نمک خالص از مواد نگهدارنده‌ای همچون اسید بوریک و بوراکس هم استفاده کنند.

برای صادرات خاویار ایرانی باید چه مراحلی را پشت سر بگذاریم؟

اولین نکته مهمی که باید برای صادرات محصول خاویار به آن توجه کنید، محدودیت وزنی در نظر گرفته شده برای صادرات این محصول است. صادرات ماهیان خاویاری باتوجه‌به هزینه‌های بسته‌بندی و بالا بودن هزینه حمل و نقل هوایی، نباید وزن محصول کمتر از 5 کیلوگرم باشد. در غیر این‌صورت صادرات محصول برای خریدار و فروشنده صرفه اقتصادی چندانی نخواهد داشت. بعد از در نظر گرفتن این نکته، باید مراحل زیر را برای تجارت خاویار انجام دهید:
• برای اینکه فعالیت خود را به‌عنوان صادرکننده خاویار آغاز کنید، به یک شرکت ثبت شده با سرمایه داخلی مشخص نیاز دارید.
• سپس برای پیدا کردن مشتری و ارائه مناسب محصول، باید بازاریابی و مارکتینگ مناسب در کشورهای هدف انجام شود.
• در مرحله بعد برا اینکه صادرات موفقی داشته باشید، باید قوانین بازار کشور هدف و هزینه‌های جانبی برای ارائه محصول را به‌خوبی بشناسید. یکی از مواردی که می‌توانید در بین مراحل صادرات ماهیان خاویاری و کمک به افزایش فروش انجام دهید، راه‌اندازی وب‌سایت برای معرفی خدمات و ارائه جامع محصولات به مشتریان است.
• از مراحل پایانی برای صادرات ماهیان خاویاری، قیمت‌گذاری محصول است. قیمت‌گذاری یکی از موارد حساس و مهم در فرآیند صادرات محسوب می‌شود و باید با دقت بسیار انجام شود.
• آخرین مرحله در صادرات این محصول که باید به آن توجه کنید، شرایط بسته‌بندی و نگهداری خاویار است. شرایط نگهداری باید به‌گونه‌ای باشد که به کیفیت خاویار صادراتی خدشه‌ای وارد نشود.
بعد از انجام این مراحل و کسب مجوز و گواهی‌های لازم، محصولات در یخ خشک قرار داده شده و برای ارسال به مقصد آماده می‌شوند.

دریافت مجوزهای ضروری برای صادرات خاویار

برای صادرات محصول خاویار قبل از هر چیز به برگه مجوز صادرات نیاز دارید. در این برگه اجازه صادرات ماهیان خاویاری و تخم این ماهی‌ها به صادرکننده داده می‌شود. ماهیان خاویاری یکی از گونه‌های در حال انقراض هستند، به‌ همین خاطر برای صادرات این محصول باید چند مجوز مختلف تهیه کنید که شامل مجوز سایتس (CITES)، مجوز دامپزشکی، مجوز قرنطینه، مجوز حمل و اخذ گواهی از اتاق بازرگانی می‌شود.

سایتس، یکی از مجوزهای الزامی برای صادرکنندگان خاویار

مجوز سایتس (CITES) یک برگه است که برای محافظت از ماهیان در حال انقراض صادر می‌شود. در نتیجه فقط مراکزی که پرورش ماهی خاویاری دارند و این مجوز را دریافت کرده باشند، اجازه دارند در زمینه صادرات ماهیان خاویاری فعالیت کنند. همه ماهی‌هایی که در این مراکز نگهداری می‌شوند، باید یک ریزتراشه در بدن خود داشته باشند. این ریزتراشه به‌عنوان شماره شناسه ماهی محسوب می‌شود که در سازمان سایتس ثبت شده است. همه کشور‌هایی که قصد صادرات و تولید ماهی خاویاری دارند، برای دریافت مجوز باید عضو این کنوانسیون باشند. مجوز سایتس انواع مختلفی دارد. این مجوزها شامل سایتس مزرعه، سایتس مرکز فرآوری و بسته‌بندی و سایتس صادرات می‌شوند.

ایران چند مدل خاویار صادر می‌کند؟

خاویار انواع مختلفی دارد که شناخته‌شده‌ترین نوع آن خاویار سیاه است. علاوه‌بر این نوع خاویار، خاویار طلایی و قرمز هم وجود دارد. دریای خزر زیستگاه ماهیان خاویاری متنوعی است. از مهم‌ترین انواع خاویار در ایران که به کشورهای دیگر صادر می‌شوند، به خاویار فشرده، آرایشی، بری، کلاسیک، آسترا و بلوگا می‌توان اشاره کرد. در این میان بلوگا خاص‌ترین و باکیفیت‌ترین نوع خاویار در جهان است. صادرات گچ و خاویار از پر‌سودترین تجارت‌ها برای بازرگانان ایرانی محسوب می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین مجوز‌های این امر، سایتس است که نشان می‌دهد خاویار، پرورشی بوده و برای تولید آن از ماهیان خاویاری وحشی دریاها استفاده نشده است. این قانون، برای حمایت از گونه‌های در خطر انقراض تصویب شده است. مجوز سایتس، 2 شکل دارد:

  1. مجوز export: برای فروشنده و شرکت صادرکنندهٔ خاویار صادر می‌شود؛
  2. مجوز Cites import: برای مشتری صادر می‌شود تا او از پرورشی و مجاز بودن خاویار خریداری‌شده، اطمینان حاصل کند.

صادرات خاویار

مرحله بعد از دریافت مجوز صادرات خاویار ایران، چیست؟

بعد اخذ مجوزهای لازم جهت صادرات، لازم است تا خاویار را در بسته‌بندی‌های استاندارد، آمادهٔ فروش به بازار جهانی کرد. بسته‌بندی مرغوب، از فساد خاویار جلوگیری کرده و آن را به بهترین‌ شکل، به مقصد می رساند. اتخاذ استراتژی بازاریابی صحیح در بازار جهانی و پر از رقیب‌های قدرتمند (مانند هولدینگ‌های چینی و روسی)، نقش زیادی در فروش و قیمت‌گذاری خاویار مرغوب ایرانی دارد.

با تدوین یک برنامهٔ درست برای فروش محصول در خارج از مرزهای ایران، مشتریان سراسر جهان محصول مورد نظر را پیدا کرده و خرید خود را انجام می‌دهند. بعد از بازاریابی و بسته‌بندی محصولات، باید حتماً هماهنگی‌های لازم جهت ترخیص در کشور مقصد نیز انجام شود.

صادرات خاویار از ایران به کدام کشورها صورت می‌گیرد؟

شهرت و کیفیت خاویار ایرانی در بازارهای جهانی، باعث شده است تا حجم زیادی از خاویار تولیدی داخلی به سادگی به سایر کشورها صادر شود. خاویار صادراتی ایران به کشورهای مختلف اتحادیهٔ اروپا، مانند آلمان، بلژیک، ایتالیا، انگلیس، اسپانیا و فرانسه و کشورهای همسایه، مانند عمان، قطر و امارات و کشورهای دیگری همچون ژاپن، کره جنوبی، روسیه و کانادا عرضه می‌شود.

حجم زیادی از خاویار صادراتی ایران، متعلق به کشورهای اروپایی بوده و تقریباً هر کیلو خاویار در این کشورها، به قیمت حدود 2200 یورو به فروش می‌رسد. باید توجه داشته باشید که صادرات خاویار به کشورهای مختلف، تابع قوانین و میزان تقاضای آن‌ کشورها است.

همهٔ کشورها خواهان مرغوب‌ترین و بهترین نوع خاویار پرورشی هستند؛ بنابراین با پرورش علمی و دقیق این جانوران در شرایط مطلوب، می‌توان مشتریان دائمی زیادی در جهان پیدا کرد.

قیمت خاویار صادراتی چقدر است؟

قیمت برندهای مختلف خاویار در ایران، با توجه به نوع، وزن، اندازهٔ دانه‌ها و رنگ آن‌ها متفاوت است. به طوری که در سال 140۱، شروع قیمت 30 گرم خاویار سوروگا از 750 هزار تومان و در خاویار بلوگا امپریال درجه یک، تا 1,150,000 تومان متغیر بوده است.

قیمت خاویار صادراتی در کشورهای دیگر، با توجه به نوسانات ارزی، قیمت حمل و نقل و شرایط اقتصادی کشورهای مختلف، تغییر می‌کند. هر چه خاویار از نوع باکیفیت‌تر و کمیاب‌تری باشد، قیمت بیشتری خواهد داشت. در این میان، برندینگ نیز نقش پررنگی دارد. برندهای معروف، همواره کیفیت محصولات خود را در بالاترین سطح نگه داشته، قیمت بالاتری دارند و خریداران بیشتری نیز جذب می‌کنند.

چه نوع خاویاری از ایران به کشورهای دیگر صادر می‌شود؟

صید ماهیان خاویاری وحشی از دریای خزر، به دلیل صید بی رویه در گذشته و خطر انقراض این ماهیان گران‌قیمت، ممنوع شده است. بنابراین، ایران و دیگر مناطق جهان، به پرورش این محصول روی آورده‌اند.

ایران نیز مانند سایر رقبای بزرگ خود (مانند چین و روسیه)، خاویار مرغوب و باکیفیت جهانی خود را در قالب شرکت‌های متعدد و در شهرهای مختلفی که زیرساخت لازم برای پرورش ماهی خاویاری را دارد، تولید می‌کند.

انواع خاویارهای تولیدشده در ایران، خاویار بلوگا، خاویار آسترا، خاویار سوروگا، خاویار بری یا سیبری و خاویار هیبریدی هستند. بلوگا یکی از معروف ترین و بهترین خاویارهای جهان است که در ایران تولید شده و به سایر نقاط دنیا، صادر می‌شود. خاویار بلوگا، همچنین قیمت بیشتری نسبت به سایر گونه‌ها دارد.

چه هزینه‌هایی برای صادرات خاویار باید پرداخت شود؟

همان طور که گفتیم برای صادر کردن خاویار نیز مانند تمام محصولات صادراتی دیگر، نیاز به اخذ مجوزهایی داریم. دریافت این مجوزها، هزینه‌بر خواهد بود. خریداران در سراسر دنیا، تنها به محصولاتی اطمینان دارند که مجوزهای بین‌المللی را کسب کرده باشند. بنابراین، صادرات در چهار چوب قانون و مقررات ملی و جهانی، موجب فروش بهتر و مطمئن‌تری می‌شود.

نحوه بسته‌بندی خاویار صادراتی ایران به چه صورت است؟

انواع خاویار صادراتی، باید در بسته‌بندی‌های مرغوب صادر شوند تا کیفیت آن‌ها در هنگام حمل و نقل، کاملاً حفظ شود. بسته‌بندی‌های خاویار پلمپ شده ایرانی، معمولاً در سایز‌های مختلف و از کم‌ترین وزن 10 گرمی تا بیشترین وزن 125 گرمی صادر می‌شوند.

خاویار، یک مادۀ غذایی لوکس و گران‌قیمت دریایی محسوب می‌شود. بنابراین باید توجه ویژه‌ای به طراحی قوطی‌های آن شده و طرحی شیک، زیبا و باکیفیت داشته باشد. اعتقاد بر این است که یک تولیدکنندۀ عالی، هزینه و دقت زیادی برای طراحی بسته‌بندی محصولات خود خرج می‌کند.

بنابرین قوطی‌های باکیفیت خاویارهای ایرانی در فروشگاه‌های خارجی، چشمگیر بوده و می‌توانند بر میزان فروش، تاثیر خوبی داشته باشند. قوطی‌های خاویار، توسط دستگاه و به صورتی پر می‌شوند که فلش‌های روی بدنه و سرپوش، با هم منطبق باشند. پس از فرآوری خاویار و پر شدن قوطی، فشار یکنواختی روی سرپوش وارد خواهد شد تا هوای داخل قوطی، خارج شود.

در مرحلۀ بعد، قوطی‌های پر و بسته‌بندی شده، به سمت بدنه و روی میز مخصوص شیب‌دار چیده می‌شوند. به این مرحله، «شوراب‌گیری» گفته می‌شود. بعد از شوراب‌گیری، دوباره به سرپوش‌ها فشار وارد می‌شود تا هواگیری شوند.

سپس، 4 تا 5 قوطی را به صورت ستونی و به مدت 2 الی 5 ساعت، روی هم قرار می‌دهند. در آخر، دوباره روی قوطی‌ها فشار وارد می‌کنند تا فرآیندهای شوراب‌گیری و هواگیری، مجدداً انجام شوند.

صادرات خاویار در ایران، چه جایگاهی دارد؟

در سال‌های اخیر، تولید خاویار در ایران تا حد زیادی افزایش داشته و توانسته جایگاه خوبی در جهان پیدا کند. شرکت‌های زیادی در این زمینه فعال هستند که با صادرات خاویار مرغوب، ارز بالایی وارد کشور می‌کنند.

به گزارش ایسنا، میزان صادرات خاویار ایرانی در سال 1399، حدود 6 میلیون دلار و ماهی خاویاری، 10 میلیون دلار بوده است. به طور کلی، در سال گذشته 12 تن خاویار تولید شده که از این میزان، تنها در حدود 45 درصد آن (یعنی 5/4 تن) به سایر کشورها صادر شده است. 55 درصد باقی‌مانده، در داخل کشور به صورت خوراکی و مقداری از آن نیز به عنوان خاویار درجه دو یا سه، در محصولات آرایشی و بهداشتی مصرف می‌شود.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 21

درباره ما
موضوعات
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
    آرشیو
    خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    <
    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 218
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 35
  • بازدید کننده امروز : 0
  • باردید دیروز : 54
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 36
  • بازدید ماه : 663
  • بازدید سال : 2297
  • بازدید کلی : 4682
  • کدهای اختصاصی